De què vivim?

La ciutat de Vic ha evolucionat molt durant la seva llarga història, podríem dir que era un poble i a poc a poc es va convertir en ciutat. És per aquest motiu que la ciutat de Vic treballa amb els tres sectors econòmics, el primari, el secundari i el terciari. Arran d’aquesta evolució, el sector secundari i terciari van agafant protagonisme i són els que ofereixen més feina els ciutadans.

 
El sector primari ha anat perdent força. Vic està envoltada de camps de conreus on predominen els farratges i els cereals. La feina de pagès demana molt d’interès, dedicació i sobreesforç. El desenvolupament industrial i el creixement urbà han provocat una reducció del nombre de pagesos i de les terres de conreu.

En canvi, pel què fa la ramaderia ofereix millors resultats econòmics que no pas l’agricultura. Tot i les grans dificultats envers la modernitat la ramaderia de Vic suposa un benefici pel sector. Es destaca sobretot la cria de bestiar porcí on domina el producte de gran qualitat, la llonganissa de Vic. A més a més, es dediquen al bestiar boví, a l’aviram i a la cunicultura.

 
A principis del segle XX hi ha haver l’explosió de la industria a Catalunya, però Vic va quedar allunyada. Més endavant va anar evolucionant respecte les altres capitals i millorant la seva xarxa viària per poder desplaçar les mercaderies.

Antigament les fàbriques les podríem localitzar al nucli urbà al costat dels rius, però ara s’ha creat un nou sistema d’ordenació industrial i localitzem les fàbriques els polígons industrials.

 
Així doncs, la ciutat de Vic es caracteritza pel comerç, la indústria i els serveis com a principals fonts econòmiques. La gran diversitat de comerços establerts a Vic gaudeixen d’una notable especialització i capacitat d’atracció.  El sector industrial és força variat, però hi domina la indústria agroalimentària, del cuir i de la metal·lúrgia. Com a sector de serveis, ofereix una variació d’infraestructures i serveis administratius, sanitaris, docents i socials.


 
El turisme és també una gran font econòmica de la ciutat. Hem de tenir present que Vic és una ciutat central de Catalunya i aquesta situació geogràfica és un privilegi pels turistes. A més, la gran riquesa del patrimoni històric i la seva diversitat gastronòmica.  Les èpoques amb més turisme és quan hi ha les fires i mercats de tradició, concretament en el Mercat de Música Viva de Vic i el Mercat Medieval.

 
PER A MÉS INFORMACIÓ…

L’Ajuntament de Vic ha creat l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic, d’aquesta institució en surten totes les propostes i iniciatives per millorar l’economia de la ciutat. L’Institut es pot seguir a través de la pàgina web http://impevic.cat/ i observar el seu creixement i opinions. A més, dóna la possibilitat d’especial atenció a la promoció empresarial (ajudes, equipaments, formació contínua, assessorament Tic i xerrades informatives). I també, fomenta la formació i l’orientació laboral els ciutadans de la ciutat per poder-los facilitar la inserció al mercat laboral o millorar la seva situació personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada